FAQ

FAQ


Når du skal tage kørekort har du sikkert mange spørgsmål du ønsker besvaret inden du starter uddannelsen. Fra ansøgningsprocessen til teoriprøven og køreundervisning - udforsk vores omfattende svar, der guider dig gennem kørekortrejsen. HEr på siden har vi samlet en række spørsmål som vi ofte får stillet.

 

Gratis introduktion betyder, at du kan møde op til vores holdstart uden at tilmelde dig. Hvis du efter endt introduktion ikke har truffet en beslutning, behøver du ikke at tilmelde dig. Dette giver dig mulighed for at se køreskolen før du vælger at starte.

Det er individuelt, men et normalt kursus tager ca. 2-3 mdr. Hvis du gerne vil have kørekortet hurtigt kan du vælge et lynkursus som tager ca. 3 uger.

 

Det hedder en lovpakke, da det indeholder alle de lovpligtige timer der skal tages. En lovpakke indeholder teori, manøvrebane, køreteknisk anlæg (glatbane) og 16 lektioner på vej.

 

For at blive indstillet til en prøve skal du have følgende papir klar:

Ansøgningsskema (Fås på køreskolen eller manøvrebanen.)

Kopi af sygesikring (En almindelig sort og hvid kopi)

Førstehjælpsbevis (bestilles hos køreskolen)

Lægeerklæring (husk at medbringe pasfoto - bestille hos egen læge)

Alle papirerne afleveres samlet til ens kørelærer. Teoriprøven kan ikke bestilles før alle papirerne er blevet afleveret og godkendt. Det tager normalt 1 uge at få godkendt papirerne.

Du får svar med det samme efter prøven.

 

Du kan tidligst aflægge den praktiske prøve den dag du fylder 17 år.

Du må ikke holde pause i mere end 3 mdr. da dette vil medføre, at du skal starte helt forfra.

Du kan sagtens tage førstehjæpskursus hos os selv om du tager kørekortet på en anden køreskole. 

Det er spørgsmål som du kan blive stillet til den praktiske prøve. Der bliver stillet tre spørgsmål til bilens teknik, og du skal kunne svare på dem, før du kommer ud at køre. Så det er en god ide at lære det udenad. Det kan være spørgsmål omkring bremser, lygter, styreapparat eller motor og udstødning.